Σελίδες

Πως να αριστεύσεις στις πανελλήνιες;

Οπως ισως γνωρίζετε για να μπω στο ΗΜΜΥ χρειάστηκε να αριστεύσω. Και ναι. Δεν ξεσκιστηκα στο διαβασμα. Απλα χρησιμοποιήσα την χρυσή συνταγή που μονος
δημιούργησα και παροτι ποτε δεν ημουν φυτο, αλλα ενας μετριος μαθητης, στο τελος αριστευσα. Στο δια ταύτα...



1. Πάρε βοηθήματα.

Ειναι σημαντικό να πάρεις βοήθημα για τα παρακάτω μαθήματα:

Συγκεκριμένα για ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ προτείνω ΜΠΑΡΛΑΣ καθως το βιβλιο ειναι εύχρηστο, και μπορει να σε οδηγήσει ακομη και στο 20 αν εχεις προγραμματισμό και το διαβάζεις ανα τακτα χρονικά διαστήματα (ως ημμυτης οφειλω να ορισω : Τακτα χρονικα διαστήματα για τα μαθηματικά σημαίνει 3-4 φορές την εβδομάδα ή ακομη καλύτερα μέρα παρα μέρα).  Ο τρόπος που διάβαζα απο το εν λογο βοήθημα ήταν ο εξης: Θεωρία πολυ καλά -> Λυμένες ασκήσεις αφού πρώτα επιδίωκα να τις λύσω μόνος μου, οταν πλεον δε τα είχα καταφέρει , έβλεπα την λύση -> ασκήσεις προς λύση, έλυνα όλες όσες μου άρεσαν εμφανισιακά, δηλαδή αρκετές.

ΦΥΣΙΚΗ συνιστώ ανεπιφύλακτα Μαθιουδάκης & Παναγιωτακόπουλος οι οποιοι οδηγουν άνετα στο 16-20 με την προϋποθεση οτι θα λύσετε τα δεύτερα θέματα, ολες τις λυμένες ασκήσεις, και ολες τις προτεινόμενες ασκήσεις που δίνουν στις πρώτες σελίδες του βιβλίου τους, προσωπικά σε όποια κεφάλαια θεώρησα οτι χρειάζομαι επιπλέον γνώσεις εκανα και τα Σ-Λ που προσφέρουν επίσης γνώσεις, αλλα και μη-προτεινόμενες ασκήσεις. Προς το τελός (τελευταιοι 3 μήνες πριν τις πανελλήνιες) μπορείτε να προμηθευτείτε ενα ακόμη λυσσάρι το οποιο να παρέχει δυσκολότερες και πιο σύνθετες ασκήσεις απο αυτες του μαθιου & πανα.


ΑΕΠΠ το μάθημα χρειάζεται βοήθημα κατα την άποψη μου, και είναι εύκολο για να πάρεις 20αρακι με σωστή προετοιμασία. Προτεινω ενα απο τα παρακάτω βιβλία ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ , ΤΣΙΩΤΑΚΗΣ, το δευτερο ειναι πιο ευχαριστο, το πρωτο ισως λιγο καλυτερο. Με δυο-τρια τριωρα την εβδομαδα θα υπερκαλυψεις τα παντα και με ευκολια θα αριστευσεις στο μαθημα. Απλα μην ξεχνας οτι θα χρειαστεις εξασκηση γιατι ειναι μαθημα που μπερδευει ευκολα, και μαθηματική λογική

-------------------------------------------------------------

2. Προγραμμάτισε το διάβασμα σου


Προγραμμάτισε το διάβασμα σου και μην διανοηθείς να παραβείς το πρόγραμμα που έφτιαξες. Το προγραμματισμένο διάβασμα ομως δε σημαινει οτι θα διαβάζεις μονο τις ωρες που ορισες. Πρεπει να διαβαζεις επισης οταν κρίνεις αναγκαίο οτι εχεις κενα.
-------------------------------------------------------------

3. Μην αρκεισαι στις γνώσεις του φροντιστηρίου ή του ιδιαίτερου


Οποιος και να ειναι ο καθηγητης σου, μην αρκεστείς στις γνώσεις που σου μεταδίδει.
Ψάξου, πάρε λυσσάρι ανεξάρτητα με το τι σου λεει. Οι καθηγητές έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις γνώσεις τους και εγωιστικά να σε αποτρέπουν απο τα βοηθήματα. Πολλές φορες ο καθηγητής σου μπορεί να κανει λάθος και για λόγους εικόνας να μην το παραδέχεται! Μην δέχεσαι λοιπόν άκριτα ΤΑ ΠΑΝΤΑ απο τους καθηγητές σου! Αν καποιος καθηγητής υποστηρίζει κατι που δεν σου ακουγεται λογικό, συζήτησε το μαζί του, και εαν επιμένει ενω δεν σε έπεισε, ρώτα και αλλους καθηγητές.

Προς θεου μη γίνεις καχύποπτος! Αλλα εγω ακολούθησα ως αρχή ΠΟΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΝΩΣΕΩΝ και με δικαιωσε.
-------------------------------------------------------------

4. ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Το ίντερνετ είναι το οπλο σου.  Το οπλο μας που δεν χρησιμοποιουν ολοι οι μαθητές και αυτό το κάνει ακόμη δυνατότερο. Οταν δεν αντιλαμβανεσαι μια εννοια στην ΦΥΣΙΚΗ, οταν αισθανεσαι οτι η γνώση σου δεν ειναι αρκετή σε ενα θεμα Ψαξου στο ιντερνετ. Δες βιντεο στο youtube με πειραματα φυσικής σχετικα με την Γ λυκείου, επισκέψου blogs οπως το lisari.blogspot.com , mathematica.gr , ischool.gr και επικοινωνησε με μαθητες , δες τις ασκησεις που προτεινουν , μοιρασου γνωσεις και λαβε γνωσεις. Αυτο θα σε ενθουσιάσει και θα δωσει ενδιαφερον στον αγωνα σου!
-------------------------------------------------------------
5. Αγαπησε τα Μαθήματα
-------------------------------------------------------------
6. Γίνε ανταγωνιστικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου